De werksfeer en ethiek opHippoCampus


De paarden en andere dieren  worden op HippoCampus steeds als - niet menselijke - partner bekeken. Zodoende worden hun ook bejegend, ingezet en getraind.  Hiermee wordt ook rekening gehouden voordat besloten wordt waar ze ingezet worden: in de therapie, de zorg, bij rijlessen, cursussen, voor recreatie of sport.

Dit betekent dat de mens het paard op een open en vriendelijke manier in een dialoog tred, waarbij hij naar het paard luistert, maar zelf de verantwoording voor wat er gebeurd in handen blijft houden.  Het paard zelf wordt tot vrijwillige medewerking gemotiveerd. Het motto is dat het paard plezier in zijn opgave moet kunnen hebben en houden, en ook een positieve ontwikkeling door kan maken door zijn samenwerking met de menselijke partners. . Daarom wordt op zijn communicatieaanbod ingespeeld, en binnen aanvaardbare grenzen wordt het paard zoveel mogelijk vrijgelaten en met zijn mogelijkheden  en zijn situatie rekening gehouden. . Er wordt tevens rekening gehouden met de persoonlijkheid van elk paard en ook zijn behoeften, wensen en grenzen worden gerespecteerd. Hierbij wordt duidelijk dat de doelen van de "klassieke opleiding" en "natural horsemanship" in feite op een aantal punten zeer dicht bij elkaar liggen, namelijk wat betreft het prikkelen van de interesse van het paard in een veilige, aangename omgeving en het bevorderen van zijn talenten in lichamelijk en psychisch opzicht. Doordat wij steeds meer te weten komen over de natuur van het paard kunnen wij er steeds subtieler op inspelen.

HippoCampus houdt echter op de punten, waar zich de doelstellingen en methodes van de klassieke paardenvriendelijke aanpak en NS onderscheiden de klassieke leer aan en voelt zich tevens verplicht aan de ethische code zoals hij gedefineert  werd door De Nederlandse Stichting Helpen met Paarden Equitherapie (SHP-E(Nl)).

Van de cliënten en leerlingen wordt verwacht dat ze zich aan deze visie en wijze van omgang aanpassen. Het paard bepaalt in de settings de grenzen en mogelijkheden in de therapie, lessen, cursussen en zorg net zoals in de training. De therapeut/instructeur/trainer draagt de eindverantwoordelijkheid en beschermt het paard desnoods opdat het geen psychische of fysieke schade oploopt door een activiteit

 

 

25 jaar 

HippoCampus   

Horse & Human Development

 

Dat vieren wij met een aantal nieuwe aanbiedingen en daarom is de homepage op moment in editie.

Mocht u vragen hebben, dan neem contact met ons op via het reactie formulier


Share on Facebook

25 jaar 

HippoCampus   

Horse & Human Development

dit vieren wij met een aantal nieuwe aanbiedingen
Door corona is nu ook de planning een andere geworden en wij gaan alles meteen opnieuw er opzetten
Nog even geduld svp : Hippocampus biedt nu een aantal nieuwe mogelijkheden aan.
daarom is de homepage nog even tot begin september 2021  in editie

Mocht u vragen hebben, dan neem contact met ons op via het reactie formulier

 

NIEUW
HippoCampus
ONLINE

 

Vindt het nieuwe Cursusprogramma hier
Voor speciale aanbiedingen en maatwerk kunt u het beste contact opnemen met HippoCampus

 

Instituut voor Equitherapie en Hippische Sportpsychologie

Leiding: Dr.Ulrike Thiel
De Bult 2, 6027 RG Soerendonk
0495-45 37 57 / 06-51548351
e-mail: hippocampus@iae.nl